T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
RİZE / DEREPAZARI - Ali Rıza Yılmaz Ortaokulu

Okulumuzun Tarihçesi

 

25-09-2021

Okulumuz 1934 tarihinde açılmıştır. O tarihte  kasabamızda Tüfekçi´lerin binasında Derepazarı  Köyü İlk Mektebi adında hizmet vermeye başlamıştır. Yine o dönemlerde  okulumuz kasabada bir kaç binada hizmet vermiştir.

1939 tarihinde, bugünkü yerde iki katlı kaygır şeklinde 7.derslik,1 mutfak, hizmetli  ve müdür odası ve öğretmenler odası bulunan bir binada hizmet vermeye  başlamıştır. Okulumuzun ismi o tarihlerde Derepazarı  Merkez İlkokulu adını almıştır.

 

1939 tarihinden 1979 tarihine kadar Eğitim Öğretime hizmet veren bu bina 1979  yılında bayındırlık müdürlüğünün raporu ile yıktırılmıştır. Okulumuzun  öğrencileri 2,5 yıla yakın bir süre geçici olarak, Belediye binasında Eğitim  Öğretimi sürdürmüştür.

1982 yılında, okulumuz 8 derslik, bir salon, kütüphane,  müdür, müdür yardımcısı, öğretmenler odası, hizmetliler odası ve her katında  tuvalet olmak üzere hizmete açılmıştır. Okulumuzun salonuna sahne ve kurs, iç  koridorda sonradan kooperatif yapılmıştır.

 

1998 yılında, Ali Rıza Yılmaz'ın vasiyeti  üzerine, oğulları tarafından, Ali  Rıza Yılmaz İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi desteğiyle, mevcut okula ek olarak, 14 sınıflı bir bina  yapılmış ve okulumuzun adı Ali Rıza  Yılmaz İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir.

2012 yılı Eylül ayı itibariyle 4+4+4 eğitim sistemine geçilmesiyle birlikte okulumuz ortaokul olarak belirlendi ve adı Ali Rıza Yılmaz Ortaokulu olarak değiştirildi.

 

 

Okulumuzun bugünkü hizmet alanı toplam 659 m2 dır. Bunun 339m2 ´si bina geri  kalan 320 m2´si öğrenci hanesi oyun alanı olarak hizmet vermektedir.Okulumuz 3 kat üzerinde yapılmış olup doğusunda cami, batısında kahve ve boş bir  arsa, kuzeyinde ve güneyinde araba yolu bulunmaktadır.

 

25-09-2021

 ALİ RIZA YILMAZ KİMDİR ?

1926 yılında Rize şehrinde doğan Ali Rıza Yılmaz, ilkokulu bitirdikten kısa bir süre sonra iş hayatına atıldı ve 15 yaşındayken marangoz olan babasının yanında çırak olarak çalışmaya başladı. Marangozluk mesleğinin ardından inşaat sektöründe önce düz işçi olarak daha sonraları ise kalfa ve taşeron olarak çalışmaya başladı.

1945 yılında Makbule Hanım ile evlenen Ali Rıza Yılmaz'ın, Nurten, Hızır, Süleyman, ve Orhan adında dört tane çocuğu oldu. 1949 yılında tüm aile ile İstanbul'a taşındı.

Ülkemizin çeşitli şehirlerindeki inşaatlarda edindiği bilgi, birikim, ve çevre ile birlikte yavaş yavaş ortaklarıyla birlikte inşaat sektöründe müteahhit olarak taahhüt işlerine girmeye başladı. 1979 yılında İstanbul'da akrabaları ile birlikte Yılmazlar İnşaat ve Tic. A.Ş.'yi kurdu ve bu şirketin ismi daha sonraki yıllarda Ali Rıza Yılmaz İnşaat ve Tic. A.Ş. olarak değiştirildi.

1993 yılında vefaat eden Ali Rıza Yılmaz'ın ardından, genç yaşta babalarının şirketinde çalışmaya başlamış olan oğulları, firmanın yönetimini oluşturdu.

Önceleri sadece inşaat sektöründe faaliyet gösteren şirket, daha sonraları başka alanlara da yatırım yaparak, kurucusunun gurur duyacağı şekilde sağlıklı gelişimini sürdürmektedir.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.09.2021 - Güncelleme: 27.09.2021 14:16 - Görüntülenme: 487
  Beğen | 2  kişi beğendi